Kuorma-autoja, pakettiautoja, sähköautoja, amerikanrautoja, paloautoja, kilpa-autoja, linja-autoja, roska-autoja, rekkoja, moottoripyöriä, jeeppejä... Tässä kirjassa kiitävät kaiken maailman kulkuneuvot ja vempeleet isomummin aikuisesta avoautosta huippumoderniin aurinkopaneeliautoon.

Mutta tuolla huoltoasemallahan on Punahilkka ja paha susi!? Ja tuolla parkkitalossa itkevät Hannu ja Kerttu? Mikä jekku tämä oikein on?

Kaikkien pienten autoilijoitten riemuksi Mauri Kunnas on siirtänyt tutut satuhahmot seikkailemaan autoaikaan kertomalla omalla lyömättömällä tyylillään sadut Kolme toivomusta, Hannu ja Kerttu, Punahilkka, Kolme pukkia, Tuhkimo.

Siivosimme Oskarin kanssa lasten kirjahyllyn ja päätimme, että luemme kaikki sinne kertyneet kirjat järjestyksessä. Suurin osa kirjoista on tietenkin moneen kertaan luettuja, mutta on joukossa sellaisiakin, jotka ovat päätyneet sinne kirpputoreilta tai äidin vanhasta kirjahyllystä ja joita ei ole vielä ehditty lukea.

Mauri Kunnaksen kirja on ollut Oskarin suursuosikki siitä saakka, kun sen ostimme Tampereen Akateemisesta kirjakaupasta vuonna 2006. Kirjassa poikaa viehättävät tietenkin lukuisat autot. Myös kuvat ovat täynnä hauskoja yksityiskohtia. Lisäksi kirjassa esitellään auton osat ja monia liikennemerkkejä. Tätä kirjaa on hauska selata yksinkin, koska kuvissa on paljon katsomista.

Oskari kertoi, että kirjassa parasta on "Kinkkulan perheen matkailuauto" (sadussa Kolme pukkia) ja "Tuhkimo-Timon kilpa-autot".

Vanhojen satujen vesittämisestä voidaan tietenkin olla montaa mieltä, mutta meidän perheessä tästä kirjasta on pidetty. Sitä on aikuisenkin hauska lukea.