- Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan. Paljon onnea, Tomppa, paljon onnea vaan! laulaa mummi Tompalle puhelimessa. Tomppa täyttää kokonaisen vuoden. Sen kunniaksi järjestetään tietenkin juhlat! Äiti askartelee kaikille juhlahatut ja leipoo kakun, jonka Tomppa saa koristella. Kun ovikello soi, on kaikki valmista.

Tomppa on iso -kirjassa vietetään syntymäpäiviä. Mukana juhlimassa ovat äiti ja isä, mummi ja Vappu-koira, Leena-vauva ja Leenan äiti sekä tietenkin Martti-mato, Hiirikoira, Possu ja kissa Kii.

--------------------

Kun Anna meni nukkumaan, jatkoimme Oskarin kanssa vielä tämän toisen Tomppa-kirjan, joka löytyy myös omasta kirjahyllystämme. Oskarin mielestä 1-vuotias Tomppa ei kylläkään ole iso, vaikka kirjan nimi toista väittää. Muuten ei kommentteja herunut. Ovathan nämä aika lapsellisia kirjoja 5-vuotiaalle.

Anna sen sijaan on pitänyt tästäkin Tomppa-kirjasta tosi paljon ja usein hän pyytää luettavaksi "tomppa-kiijaa". Annan lempikohtia kirjassa ovat äidin tekemät synttärihatut, se kun Leena-vauva ei anna lahjaa Tompalle "tomppa ei saa!", se kun Vappu-koira huiskuttaa Leena-vauvan naamaa hännällään (tässä kohdassa minulla on tapana silittää Annan kasvoja), se kun Tomppa puhaltaa kakusta kynttilät ja Anna saa puhaltaa samalla ja se kun Tomppa saa lahjaksi ihan samanlaisen hakkalelun kuin Annallakin on.